ALGA Revista de Literatura
nº78 - primavera 2018
Dirección:

 • Goya Gutiérrez

  Edición:
 • Grupo de Poesía ALGA

  Responsables de la edición del presente número:
 • Goya Gutiérrez
 • Enric Velo

  Maquetación, composición y diseño web:
 • Enric Velo


 • Portada:
   Te vigilo y no me ves
   de Carmen Esteban

  Sumario
  http://revistaliterariaalga.com/

  Lecturas. Textos comentados

  GOYA GUTIÉRREZ

  Es miembro del Grupo de Poesía ALGA y dirige la revista ALGA desde 2003.
  Ver http://goya-gutierrez-lanero.com/  Mot i Mirada
  Diversos autors i autores
  Associació Mar de Fora i Ajuntament
  de Sant Carles de la Ràpita, 2017
  Fotopoemes rapitencs 139 pàg.

  Mot i Mirada conté les fotografies de disset fotògrafs i disset poetes de les terres de la Ràpita, amb la col·laboració especial de Pere Dassoy autor de les fotos "històriques" i Jon Grass els poemes del qual s'han situat en llocs "estratègics" com un petit homenatge, sobretot perquè ells dos són els únics que avui ja no estan vius.

  El llibre compta amb una presentació firmada per Pep Carles i Eduardo Margaretto, un pròleg per Erika Ferraté i un epíleg per Eduardo Sánchez.

  Un total de quaranta-sis fotopoemes que contenen la memòria sentimental i històrica d'una mateixa terra de Sant Carles de la Ràpita. Les fotos majoritàriament de la natura concorden amb els poemes escrits en català i castellà, i així es succeeixen paisatges marins o terres cultivables, o pescadors en plena feina o onades tumultuoses, o vistes de la Lonja i compradors atents a peixos i preus. Així com vistes del Delta de l' Ebre o de la badia dels Alfacs, o d'una taverna de la localitat o converses de ciutadans gaudint del sol, o instantànies de la ciutat de Sant Carles de la Ràpita.

  Tal com es menciona a l'epíleg "hem de destacar la qualitat literària de tots els poetes seleccionats en els quals estan presents altres sentiments i emocions que formen part de la poesia de sempre: l'amor, la mort, l'amistat, els records de la infantesa, la bellesa, els viatges, el dolor, l' esperança, la tristesa, la innocència i l'inevitable pas del temps".

  Un treball molt ben coordinat i unitari que ve a ser el primer llibre de Poesia i Fotografia Rapitenca Contemporània.

  página siguiente